städfirma

20 procent av svenskarna spenderar över 8 timmar i veckan på att städa upp sina hem. Om du är en av dessa personer kan du lägga mycket tid på att städa upp ditt garage.

Är du trött på att lägga så mycket tid på att göra dessa sysslor? Skulle du inte hellre lägga din tid på dina hobbyer? Kika gärna då blogginlägget ” allt blir lite enklare i vardagen när du använder dig av hushållsnära tjänster

Om så är fallet, så kommer här 5 tips för att städa ur garaget så att du kan organisera det bättre. På så sätt kan du utnyttja din tid bättre. Läs även mer på min blogg här.

städfirma-

1. Rensa golvet och borden

Innan du börjar med något annat ska du först rensa golvet. Om du har massor av lådor och andra slumpmässiga saker utspridda, kommer det att vara svårt att komma in i varje skrymsle.

Det spelar ingen roll om dessa lådor är avsedda att stanna i ditt garage och inte slängas ut; det första du behöver göra är att få dem från marken. Du kan ta lite tid senare att sortera igenom dem och organisera de saker du faktiskt vill behålla.

Om du känner att du inte har tillräckligt med utrymme i ditt garage för att få allt från marken, överväg att installera några hyllor. Detta kan utnyttja allt vertikalt utrymme du har där och hjälpa till att undangömma allt skräp.

Gör samma sak med dina bord, eftersom du vill rengöra dem noggrant innan du sätter på dina föremål igen.

En bra idé är att lägga allt utanför på uppfarten så att du kan sortera igenom dem senare.

2. Rengör alla ytor

Nu när du har rensat marken och borden är det dags att faktiskt rengöra ditt garage.

Först ska du sopa och dammsuga. Se till att inte bara få marken och borden utan även längs dina väggar och tak. Detta kan hjälpa till att bli av med gamla spindelväv.

Därefter bör du skrubba väggarna. Gör en blandning av lika delar vatten och blekmedel och använd det för att rengöra och desinficera dessa ytor.

För bästa resultat bör du torka av väggarna med blandningen, vänta 30 minuter och sedan skrubba ner den. Detta är mycket effektivt för mögel. Du kan också använda denna blandning för att skrubba ner borden.

Sist upp är att skura golvet. Blanda samman varmt vatten och tvättmedel att skrubba med. Detta kommer att ta bort eventuella svåra fläckar på golvet.

3. Sortera igenom allt

Nu när du är klar med att rengöra garaget, ge det lite tid att lufta ut. Det här är den perfekta tiden att sortera igenom allt du har placerat utanför.

Gör några högar: behåll, sälj, donera eller släng. När du är klar med att sortera i dessa fyra högar kan du sortera “behåll”-högen ännu längre i olika kategorier. Detta kommer att hjälpa dig senare när du sätter tillbaka allt i ditt garage.

För de andra 3 högarna kan du antingen lägga alla i soppåsar eller plastbaljor. För “sälj”-högen kanske du vill ta bilder på dem på uppfarten medan det är bra belysning. På så sätt har du bilder att lägga upp med dina annonser, allt utan att behöva rota igenom en påse eller papperskorg för att få ut föremålet igen för bilder.

4. Dela och erövra

Innan du lägger tillbaka allt du behöver i ditt rena garage måste du dela upp det i olika zoner. På så sätt blir det lättare att inte bara hitta de saker du behöver snabbt utan också att hålla den ren längre. Som ett resultat kommer städning av ett garage inte att vara något du behöver göra så ofta längre.

Kommer du ihåg hur du delade upp alla dina tillhörigheter i olika kategorier? Nu måste du ta reda på vart de ska ta vägen.

Till exempel, om det finns barnleksaker där, måste du antagligen sätta in dem någonstans lågt så att dina barn lätt kan komma till dem. Resten av dina föremål bör placeras i garaget genom både tillgänglighet och användningsfrekvens. Till exempel, om det finns ett verktyg som du knappt använder, bör det gå längst bak medan borrmaskinen du använder varje vecka ska gå fram.

Det kan vara en bra idé att märka dessa “zoner” så att dina familjemedlemmar vet hur ditt organisationssystem fungerar. Alla tänker inte precis som du trots allt.

städfirma-hyllor

5. Sätt i hyllor, krokar och mer

När du väl har listat ut vart allt ska ta vägen måste du lägga in saker för att tillgodose dem. Hyllor, lådor, krokar och väggskenor är bra för detta. Detta kommer inte bara att utnyttja ditt utrymme maximalt, utan det kommer också att få allt att se mycket snyggare ut.

När du har satt i rätt utrustning kan du börja sätta tillbaka allt på sin plats. Du kanske måste göra några justeringar, eftersom det du föreställer dig kanske inte alltid fungerar. Men med lite försök och misstag kommer du säkert att hitta rätt hem för allt och till slut får du ett rent och stilrent garage.

Besök även wickerlove för tips på hur du organiserar ditt garage.

Använd dessa tips för att göra det enklare att städa i garaget

Med våra tips om garagestädning behöver inte ”städa garaget” längre vara en sådan syssla. Du kommer att kunna hålla den rent och snyggt så att den är lättare att hantera.

En ännu bättre lösning är dock att låta en professionell städfirma utföra denna uppgift åt dig. På så sätt kan de hantera allt arbete och du behöver inte lyfta ett finger. Tryck på städfirma stockholm och läs mer så kan dom hjälpa till att frigöra din tid så att du kan göra de saker du verkligen tycker om istället.

Även om de inte erbjuder organiseringstjänster hjälper de dig gärna att frigöra tid genom att städa resten av ditt hus. Begär offert för husstädning redan idag.

Vill du läsa mer om garage och liknande grejer så tycker jag du ska spana in någon av dessa bloggar: fansupportform.com och pappi.se

Kika även på bloggen acci.se.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *