extraljus

När det kommer till billampor finns det massor av alternativ på marknaden. Faktum är att det finns så många val att det kan bli lite förvirrande. I den här artikeln kommer vi att granska typerna av billampor och fördelarna med var och en

Läs mer om bilproblem här.

extraljus-bil

Halogen vs. HID vs. LED-lampor

Det första beslutet att ta när du handlar efter billampor är vilken typ av strömkälla du vill ha. Det finns tre huvudtyper av glödlampor – halogen, xenon HID och LED.

Halogenlampor

Halogenlampor är den äldsta typen av billampor som fortfarande används i stor utsträckning idag. Halogenlampor innehåller en volframglödtråd som, när ström rinner igenom, blir het och skapar ljus. Dessa glödlampor är fyllda med en halogengas som förhindrar att glödlampan blir svart.

Halogenlampor erbjuder flera fördelar. De är lätta att tillverka och är billiga. De flesta fordon använder halogenlampor för alla ändamål, inklusive strålkastare och innerbelysning. Det betyder att det är enkelt att byta ut utbrända lampor med en annan halogenlampa.

Men halogenlampor är inte lika ljusa eller lika långvariga som HID- eller LED-lampor. I framtiden kommer vi sannolikt att se färre halogenlampor och fler av dessa nyare glödlampstyper. Läs mer om dimbar led här.

extraljus-xenon

Xenon HID-lampor

HID-lampor är överlägsna halogenlampor på många sätt. Xenon HIDs använder en elektrisk ljusbåge mellan två elektroner i glödlampan. Dessa glödlampor är fyllda med xenongas, vilket ger ett vitare, starkare ljus än halogen. Läs mer om hur xenonljus är det rätta valet för din extrabelysning här på mingranne.se

Många förare föredrar xenonlampor av denna anledning. Det starkare ljuset gör HID-lampor extremt effektiva som strålkastarlampor. De är dock inte idealiska för andra applikationer, till exempel för interiören av ditt fordon. Om din bil använder halogenlampor och du vill byta till xenon, måste du använda en HID-konverteringssats, vilket inte är lagligt på vägarna. Xenon HID kan också vara ganska dyra.

extraljus-xenonljus

LED-lampor

LED-lampor är en annan ny teknik. Dessa glödlampor är gjorda av lysdioder. När elektroner passerar förvandlar dessa halvledare dem till ljus. Detta producerar mycket ljus utan att använda särskilt mycket energi.

I bilar användes denna typ av glödlampa främst som innerbelysning. Idag blir LED-strålkastarlampor mer allmänt tillgängliga och allt populärare, eftersom förare gillar deras stil och livslängd. LED-strålkastare från välrenommerade och högkvalitativa tillverkare som Philips är nu också lättillgängliga och presterar till en hög standard. När de väl är installerade ska de inte behöva bytas ut på många år.

LED-lampor monterade på utsidan av din bil (t.ex. strålkastare, sidoljus) är inte lagliga på vägarna. Glöm inte att ta hänsyn till detta om du funderar på att uppgradera till LED.

Om du ska byta Led-lamporna besök gärna lbsmekaniska.

Typer av strålkastare

Halogen- och xenon HID-lampor finns i flera olika varianter. Vilken typ du vill ha beror på ett antal faktorer, inklusive pris, prestanda och stil. Olika glödlampstyper är designade för specifika ändamål.

Glödlampor med maximal prestanda

Glödlampor med maximal prestanda är designade för att göra precis vad namnet säger – leverera maximal prestanda. Dessa glödlampor producerar så mycket ljus som möjligt, så du ser längre på vägen än du skulle göra med en vanlig glödlampa.

Glödlampor med maximal prestanda kan vara dyrare än vissa andra typer av glödlampor och kan även ha en kortare livslängd.

extraljus-neonljus

Stylinglampor

Stylinglampor ger ditt fordon ett unikt utseende. Istället för att fokusera på prestanda handlar stylinglampor om utseende. De flesta stylingalternativ har kalla färgtemperaturer, vilket ger vita eller till och med blå ljus.

Alla stylinglampor är inte väglagliga. Kontrollera förpackningen eller informationen på glödlampan innan du installerar den. Stylinglampor som är för vita/blåa är vanligtvis inte lagliga för vägtrafik. Detta gäller särskilt halogenlampor, som kan ha en blå nyans för att ge dem ett utseende som efterliknar xenon HID-lampor.

Eko- och långlivade glödlampor

Om ditt primära problem är att spara pengar på hållbara, miljövänliga glödlampor, välj dessa. Glödlampor med lång livslängd är gjorda för att hålla, så du sparar pengar på byten. De förbrukar också mindre ström. HID eco och långlivade glödlampor kan ibland hålla i över två decennier, så du behöver nästan aldrig byta dina strålkastare.

Oavsett vilken glödlampstyp du väljer har xenonkungen ett brett utbud tillgängligt på extraljus. De har halogen-, xenon-HID- och LED-billampor i lager, samt alla typer av strålkastarlampor.

Upptäck en annan spännande blogg att följa cheapoutboardmotors.

Teknik är otroligt intressant, så letar du efter fler bloggar som pratar mer specifikt om teknik kan vi rekommendera denna!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *